Publicat pe data de 03.12.2013

Pentru ca dormitorul tau sa capete o aura aparte, ai nevoie de piese de mobilier alese cu gust, un parchet care sa fie in ton cu mobilierul, o nuanta a peretilor primitoare dar si numeroase alte articole de interior care sa completeze spatiul. Unul dintre capitolele la care trebuie sa lucrezi pentru ca rezultatul sa fie unul cel putin satisfacator este alegerea unei perdele sau a unei draperii care sa acopere intr-un mod elegant fereastra. Poti opta pentru jaluzele, insa cea mai practica solutie este reprezentata, fara doar si poate, de folosirea unor perdele sau draperii.

In afara faptului ca o perdea iti ofera o protectie sporita impotriva razelor soarelui, are atat un rol decorativ cat si rolul de a te proteja de privirile vecinilor sau persoanelor care pasesc prin fata locuintei tale. Indiferent ca locuiesti la bloc si esti inconjurat de vecini sau ca locuiesti la casa si fereastra ta se afla in apropierea strazii, trebuie sa iei masurile necesare pastrarii intimitatii.

Cum aleg perdeaua astfel incat sa am parte de intimitate?

In primul si in primul rand, mergi intr-un magazin in care gasesti perdele de o calitate ridicata, in acest fel ai garantia ca poti gasi produsul vizat. Inainte de a alege modelul dorit, asigura-te ca materialul din care este confectionata perdeaua este unul de calitate si ofera o protectie sporita atat la lumina becului cat mai ales la lumina solara.

Nu te lasa pacalit de o privire a perdelei la lumina becului sau neonului, incearca sa iei bucata de material si sa o privesti la lumina soarelui pentru a te convinge de nivelul de transparenta.

De ce este indicat sa aleg o perdea cu o transparenta redusa?

Daca esti unul dintre fericitii locatari care au caminul la parter sau chiar in imediata apropiere a unei strazi, este foarte important sa iti garantezi intimitatea. A avea o perdea subtire, cu un grad de transparenta ridicat, te poate aduce in situatia ca cei care trec prin zona ferestrei sa observe absolut orice tip de miscare pe care o faci.

Mai mult de atat, orice locuinta care dispune de o orientare catre nord este predispusa intunericului, din acest motiv este indicat sa deschideti draperiile pentru a primi mai multa lumina din exterior. Ai nevoie de o perdea cu un grad de opacitate ridicat care sa nu lase privirile trecatorilor sa patrunda in interior.