Publicat pe data de 09.12.2013

Cine spune ca alegerea potrivita a unei perdele este un amanunt usor de indeplinit, ori este un designer de interior, ori este unul dintre producatorii cu experienta pe piata. Alegerea unei perdele sau draperii este de fapt dificil de realizat, mai ales daca nu ai o viziune buna sau daca bugetul nu-ti permite sa te lasi pe mana unui specialist.

Perdelele nu se schimba anual, necesita o intretinere aparte si sunt de cele mai multe ori costisitoare, astfel ca trebuie sa alegi cum se cuvinte forma, modelul sau materialul. Un alt amanunt pe care trebuie sa-l iei in calcul inainte de a achizitiona o perdea este insusi efectul dorit si modul in care aceasta piesa de decor se incadreaza in tipologia camerei in care va fi amplasata

Tu ce efect doresti sa obtii in urma utilizarii unei perdele?Desi am putea cataloga varietatea magazinelor de perdele si draperii un aspect pozitiv, putem spune ca intampinam si efecte mai putin placute. Unul dintre ele se refera tocmai la aceasta varietate excesiva de modele, de multe ori fiind in imposibilitatea de a alege o perdea sau o draperie optima pentru caminul nostru.

Revenind la efectul dorit in urma amplasarii unei perdele in camera, este foarte important sa ne cream o idee de ansamblu si sa tinem cont de micile detalii. Daca fereastra este una de tip orizontal si ai tendinta de a oferi o impresie de adancime, opteaza pentru o perdea de mare dimensiune in plan orizontal, in timp ce in partile laterale poti miza pe alte doua perdele verticale.

Inaltimea camerei tale este una destul de scazuta? Solutia poate fi prinderea perdelei sau a draperiei in zona superioara a peretelui, imediat deasupra ferestrei. Foloseste o perdea lunga, care sa se intinda pana la nivelul parchetului, senzatia oricarui privitor va fi ca de fapt camera este una cu o inaltime medie sau chiar mare.

Pana si incaperile de mici dimensiuni au primit o solutie care sa nu le mai scoata in evidenta aceasta caracteristica, folosind perdele si draperii monocromatice vei acoperi acest handicap. De asemenea, este recomandat sa eviti pe cat se poate draperiile cu diverse imprimeuri sau in mai multe culori, dimensiunile scazute ale camerei vor fi si mai usor de sesizat