Publicat pe data de 13.12.2013

In primul si in primul rand, mentionam rolul decorativ pe care-l are o perdea pentru fiecare locuinta. Am putea afirma ca perdelele sunt accesorii nelipsite dintr-o locuinta, in afara rolului estetic acestea ofera un grad sporit de intimitate si chiar o protectie impotriva razelor puternice ale soarelui. Industria textila a ajuns la un nivel in care alegerea unei perdele este o adevarata provocarea, varietatea de modele, culori si texturi fiind una desavarsita.

Din punct de vedere al materialului din care sunt confectionate, atat perdelele cat si draperiile se impart in doua mari categorii:

1. Perdele naturale, confectionate din matase, in sau chiar bumbac. Aceasta categorie de perdele si draperii se foloseste indeosebi la amenajarea spatiilor cu mobilier rustic, confectionat din lemn de o buna calitate.

2. Perdelele clasice, materialele din care sunt confectionate fiind poliesterul sau vascoza, fibre artificiale de o calitate ridicata, ieftine si usor de intretinut.

Raportandu-ne la modul de confectionare si la complexitatea tesaturilor, perdelele pot fi categorisite dupa cum urmeaza:

Perdele simple, confectionate fie din fibre naturale, fie din fibre artificiale. Se recomanda folosirea lor pentru orice tip de incapere tocmai prin prisma simplitatii modelului si a texturii.

Perdelele tip panou japonez - Va doriti iesirea din sfera normalului si imbinarea stilului autentic cu traditia japoneza? Acest model de perdea va garanteaza un efect estetic deosebit si poate fi folosita foarte bine in dormitoare sau living-uri.

Perdele tip stor roman - Acest model indica prezenta perdelelor in casa oamenilor inca de acum cateva mii de ani, romanii adoptand un stil aparte pentru a-si acoperi fereastra de privirile celor din jur cat si pentru a oferi locuintei o nota aparte.

De ce sa folosim perdele si draperii?

In primul rand pentru a acoperi fereastra si pentru a oferi un plus din punct de vedere estetic camerei. Pe de alta parte, perdelele nu au doar rol decorativ ci si un rol functional, utilizarea lor garantand atat o protectie impotriva razelor solare cat si protectie impotriva curiosilor care va urmaresc cu privirea fiecare miscare.