Publicat pe data de 29.12.2013

Urmarind tipologia fiecarei incaperi, trebuie sa adaptam atat piesele de mobilier cat si celelalte accesorii de design interior, totul pentru un rezultat perfect. Alegerea perdelelor este simpla la prima vedere insa, daca dorim sa punctam si-n plan estetic sau functional, trebuie sa luam deciziile in functie de tipul fiecarei incaperi.

Perdele pentru dormitor

Daca discutam despre camera copiilor, alegem o perdea confectionata din poliester pentru o spalare facila si ne orientam catre culorile vii, eventual catre perdele care dispun de diverse materiale tematice. De partea cealalta, dormitorul unui adult are nevoie de o nuanta deschisa, care sa nu deranjeze din punct de vedere cromatic si care sa fie in ton cu celelalte obiecte de mobilier. Mizati insa pe o perdea care puncteaza atent si la capitolul intimitate, alegerea unui material cu un grad ridicat de opacitate ferindu-va de privirile vecinilor sau ale trecatorilor.

Perdele pentru bucatarie

Bucataria este o incapere de maxima importanta in orice locuinta, tocmai din acest motiv necesita o importanta sporita chiar si in alegerea perdelelor. Specialistii in amenajari interioare ne sfatuiesc sa alegem perdele si draperii simple, confectionate din materiale de calitate dar care se curata cu usurinta. Din punct de vedere al sistemului de prindere, optati pentru un sistem flexibil, care sa va ofere posibilitatea adaptarii in functie de nivelul de lumina dorit.

Perdele pentru birou

Fiind un spatiu in care avem nevoie de liniste si un mediu propice pentru a ne desfasura activitatile didactice, puteti monta perdele si draperii simple, in culori calde.

Perdele pentru baie

Perdelele pentru baie sunt putin diferite fata de cele dedicate altor tipuri de incaperi, mizandu-se in cele mai dese randuri pentru materiale care nu sunt expuse contactului cu apa. Rezistenta la aburi este un element esential, in schimb ceea ce conteaza mai putin si peste care se poate trece cu vederea este rolul estetic.

Perdele pentru living

Aici isi intra in roluri latura decorativa, livingul fiind incaperea in care va petreceti timpul liber si in care va intampinati prietenii. Asortati perdelele sau draperiile cu mobilierul si culoarea peretilor, asigurati-va ca aveti indeajuns de multa lumina si incercati sa mizati pe un model care sa iasa in evidenta.